Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 16 млн. лева отпуска държавата за Плевенска област по програмата за устойчиво развитие на регионите

Снимка: imagesfrombulgaria.com

Над 16 млн. лева отпуска държавата за Плевенска област за тази година по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Финансиране на проекти ще получат седем от 11-те общини в района, съобщава кореспондентката ни Цецка Николова:

Най-мащабните проекти ще се реализират в Плевен. С 3 800 000 лева ще се изгради новата сграда на бъдещия Факултет по фармакология към Медицинския университет в града. Областният център получава и 2 000 000 лева за проектиране и началните строителни дейности на многофункционална спортна зала с над 3 060 седящи места. Държавата отпуска по над 1 милион лева за общините Никопол, Белене и Левски, с които ще се финансира изграждането на подпорни стени, реконструкцията на улици и на селски площади. Областният управител Илиян Йончев коментира:

Това правителство показа, че област Плевен е приоритет, че северозападният район не е забравен и имаме едни хубави проекти, които са одобрени като средства. Сега остава от институциите и от общините да покажат достатъчния административен капацитет и проектна готовност, за да ги превърнат във факт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44