Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тревога обхвана феновете на чудовището в езерото Лох Нес, след като се установи, че никой не го е виждал 18 месеца

Снимка: Симеон Идакиев

Тревога обхвана феновете на чудовището в езерото Лох Нес, след като се установи, че никой не го е виждал 18 месеца

От Шотландия пристигат тревожни съобщения, че легендарното чудовище Неси може би е мъртво. За първи път от близо 90 години няма сведения някой да е видял Неси, макар и да няма неоспоримо доказателство за неговото съществуване. Ветеранът Гари Кембъл, който има пълен регистър на правени снимки или подадени сведения за чудовището, казва, че от 18 месеца никой не е споменавал за Неси. Това е много тревожно, според Кембъл, тъй като в днешно време почти всеки разполага с дигитална камера и не би било проблем да заснеме нещо, което би му направило впечатление в езерото Лох Нес.

Актьорът Чарли Шийн наскоро говори в предаване за американска телевизия как неуспешно се е опитал да търси Неси, макар и да си призна, че го е правил с бутилка уиски в ръка. Някои се опитват да се шегуват, че чудовището е живо, но просто е заминало на ваканция в Австралия. Те се позовават на информации, че в района на Магнетик Айлънд е заснето същество, подобно на Неси, в резултат на което островът изживява туристически бум. Миналата година списанието „Уондърлъст” постави Неси на трето място в списъка от 18 мистерии, които пътешествениците трябва да решат през 2014 година. На първо място в списъка са каменните статуи на Великденските острови.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44