Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има разследване на подслушания телефонен разговор между В. Нюланд и посланика на САЩ в Киев Джефри Паят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските служби няма да разследват подслушването на телефонния разговор между американските дипломати, в който те коментират кои опозиционни лидери да подкрепят в правителството на реформирана Украйна, предаде Ройтерс.  "Украинските служби няма да провеждат разследване на случая на този етап", заяви на пресконференция в Киев началникът на отдел "Разследвания" в Службата за сигурност Максим Ленко.

Помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд отказа да коментира изтеклия телефонен разговор, в който тя използва нецензурен израз  спрямо Европейския съюз. Нюланд е говорителят на Вашингтон за Украйна от началото на кризата в бившата съветска република през ноември. Подслушаният разговор между нея и американския посланик в Украйна Джефри Паят бе качен в интернет по време на посещението й в Киев за разговори с президента Янукович и представители на опозицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44