Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митинг срещу EVN в Пловдив прерасна в политически

Снимка: БГНЕС

Със скандирания “Мафия” и "Не на монополите”, пред централата на енергийното дружество EVN в Пловдив се проведе митинг, който прерасна в политически. 

Пред над 300 привърженици на ВМРО и "България без цензура", развяващи партийни знамена и българския трикольор, Красимир Каракачанов призова Прокуратурата и управляващите:

Не ни залъгвайте с празни приказки за фиктивни намаления на цената на тока. Не ни залъгвайте, че до края на годината може би няма да увеличавате цената на тока. Нашите искания са: ревизия и пренарушения тези хора договорите да бъдат развалени и да бъдат изгонени от България. Защото печалбата, която тези хора източват, тя е в размери няколкостотин милиона евро на година. Тя отива и верно работи за чешки, австрийски и немски пенсионни фондове, но тя не работи за българските граждани. 

По думите на Николай Бареков, големият проблем на България са колкото монополите, толкова и "крадливите  политици" от партиите на статуквото. След следващите избори ситуацията в страната ще е различна, прогнозира Бареков и обеща, че ако е в управлението ще предприеме операция "Чисти ръце”: 

Това няма да бъде разчистване на сметки на управляващите с опозицията. Ние няма да засягаме сърцевината на партии, като БСП, ГЕРБ и дори ДПС. Уважаваме тези партии. Ако оцелеят, нека работят и да се развиват, в тях има много достойни хора. Но, тяхната върхушка най-вероятно ще попадне под ударите на закона. Умолявам г-жа Мая Манолова да не бърза с промените в Наказателния кодекс, защото ще ни трябва членът с доживотния затвор.

Участниците в митинга преминаха в шумно шествие по централната пешеходна улица, като към тях се присъединиха  и десетки граждани с призив за намаляване на цените на тока и търсене на отговорност от монополистите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44