Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високите дози витамин С могат да увеличат ефикасността на химиотерапията

лаборатория учени
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Високите дози витамин С могат да увеличат ефикасността на химиотерапията в лабораторни условия и у мишки, сочат резултатите от ново изследване, цитирани от ББС. 

Учени от Канзаския университет са установили, че когато е инжектиран, витамин С се абсорбира от организма и може да убие ракови клетки, без да засегне здравите. Когато се приема през устата обаче, човешкият организъм бързо го изхвърля. Инжектиран, витамин С осигурява безвредно, ефикасно и евтино лечение срещу рак на яйчниците и други видове рак, заявиха американските учени. 

Малко вероятно е обаче фармацевтични компании да започнат тестове, защото витамини не могат да се патентоват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44