Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората в селата посрещат акцията срещу битовата престъпност със смесени чувства

| обновено на 10.02.14 в 11:49
Снимка: Ива Антонова

В малките населени места с най-много кражби  влизат допълнителни екипи на пътна полиция и жандармерията . Едно от тези места е врачанското село Малорад.

От години заради масовите кражби хората в село Малорад живеят в ужас и тормоз: Страх ни е. Тука всяка сутрин, като станеме, първо отиваме да огледаме. Като хванат и ти откраднат кокошките, ярето, покъщнината, ти какво правиш после? Къде отиваме? Като сме трима безработни с една заплата. На мене ми откраднаха юница, готова да се отели, магарица, други работи. И нищо. Неизвестен извършител и край.



Село Малорад е едно от населените места, където ще се прилагат мерките на МВР за ограничаване на битовата престъпност. Част от тях припомни комисар Иван Кирилов - директор на Врачанската полиция: Допълнителни патрули. Колегите от жандармерията, по нареждане на министъра и главния секретар, ще дойдат и те да помагат. Сега ще говорим за видеонаблюдение, допълнително ще се започнат масирани проверки по пунктовете за черни и цветни метали.

Съвместната акция на полицията и жандармерията беше посрещната от хората на прочулото се с многобройните кражби плевенско село Мечка и с надежда, и с недоверие. 



И Областната дирекция на МВР в Шумен се включва в специализираната полицейска операция, като изпраща служители на криминалната полиция към екипите в малките населени места. Битовата престъпност в Шуменска област не е от най-високите в страната и бележи пад. От началото на годината до момента има регистрирани 55 случая на кражби, като за същия период на миналата година броят им е бил 94. 

Шест екипа от по трима жандармеристи и полицаи от днес започват да охраняват денонощно малките населени места с по-висока битова престъпност във врачанските общини Борован, Бяла Слатина, Козлодуй и Роман. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44