Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Медицинския университет в Плевен посрещат новоприетите чуждестранни студенти

С тържествена церемония в Медицинския университет в Плевен ще бъде открита учебната година за новоприетите 140 чуждестранни студенти. Те ще се обучават в англоезичен курс по медицина. Първокурсниците са от 24 държави в Европа, Азия и САЩ. За първи път сред новоприетите има студенти от Кения и Русия.

Най-многобройна е групата на студентите от Великобритания - 63. В първи курс са записани 19 студенти от Германия, 11 от Индия, сред тях се нареждат групите от Испания, Турция, Италия, Гърция, Канада и Япония.

Ректорът на Медицинския университет професор Славчо Томов е категоричен: Тук те винаги са и ще бъдат добре дошли. Ние ще направим всичко възможно да се адаптират максиално бързо и за да постигнат максимално бързо добри резултати.

Обучението по медицина е изцяло на английски език и е въведено в Плевен от 1997-а година. Досега са се дипломирали десет чуждестранни випуска лекари. Ректорът, професор Томов, не крие гордостта си: Имаме студенти чуждестранни, след завършването си, които останаха тук, да специализират и то отличниците на випуските, което говори, че нивото на обучение наистина е добро.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44