Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърците протестират срещу повишаване на магистралните такси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Както се очакваше, гърците реагираха срещу повишаване на пътните такси по магистралата "Солун-Атина". Над 500 разярени шофьори подпалиха автомобилни гуми и запалиха една от касите на магистралата "Атина-Ламия". На други места протестираха активисти на движението”Няма да платя”, като вдигнаха бариерата и пропускаха коли без такса. Намиращите се в близост части на полицията не се намесиха, за да не ескалира напрежението.

Правителството направи леки промени в данъчния закон, но това не удовлетвори протестиращите. Двупосочното преминаване по магистралата "Солун-Атина" се увеличи от 44 на 56 евро за автомобил.

Днес фермерите решиха да активизират протестите си, като включат също и блокиране на магистрални каси. Земеделците изпратиха свои представители за среща с лидерите на парламентарно представените партии. Фермерите продължават с неподчинението си, има струпани хиляди трактори на възлови места в цялата страна и всеки момент са готови да блокират пътища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44