Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра отбелязаха 136 години от освобождението на града от османско владичество.

Силистренци отбелязват 136 години от освобождението на града от османско владичество. Доростолският митрополит Амвросий отслужи панахида в памет на загиналите за свободата на отечеството и призова присдъстващите никога да не забравят тяхната саможертва:

Вечна да бъде паметта на тези загинали знайни и незнайни, които са изпълнили именно думите на Спасителя: "Няма нищо по-велико от това да отдадеш живота си за братята си".

Силистренци почетоха паметта на освободителите с венци и цветя и минута мълчание пред паметната плоча на улица "Омуртаг", която бележи влизането на руските войски в града.

Този ден винаги е свързан с приповдигнат патриотизъм за всеки един, който живее в този град, защото за този град е имало битки, каза един от гражданите..

Имаме велика история, въпреки че в последно време позабравяме затова. Искаме да отдадем почит на великите българи и на великите събития в България и второ, да накараме хората също да обичат още повече Българиия и да милеят за нея и да правят всичко възможно да стане една хубава страна за живеене, обясни друг.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44