Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камбитов: Отрязването на проектите на Благоевград е "наказателна акция"

Снимка: БГНЕС

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е инициатор на подписка сред жителите на общината срещу отрязването на областния център от достъп до средства по Инвестиционната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие".

Градоначалникът ще търси подкрепата на хората, защото е убеден, че основната цел на внесените осем проекта, и то на ниво работни, качествено ще подобрят живота им и ще осигурят работа, каквито са били и основните критерии за подбор и одобрение на предложенията. От името на петте ощетени общини от област Благоевград Камбитов попита:

Защо Благоевград, Петрич, Кресна, Струмяни и Банско, с население 200 хиляди човека, не получават нито лев от тези средства, които са от републиканския бюджет?

И даде своя отговор:

Отговорът е само един - по политически причини. Налице е една абсолютна демонстрация на сила. Съвсем тенденциозно, ако щете, наречете го и наказателна акция.

На последната сесия преди два дни общинските съветници с мнозинство гласуваха протестна декларация срещу отрязването на проектите на Благоевград. На пресконференцията кметът обяви:

От утре инициираме подписка в подкрепа на декларацията на Общинския съвет и за преразглеждане решението на правителството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44