Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров призова Цветан Цветанов да оповести всички данни за прикрит сигнал срещу Борислав Сарафов

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров излезе с позиция след задочния диалог между Цветан Цветанов и Делян Пеевски, в който и двамата се обвиниха взаимно в кадруване в съдебната система, и в частност в Прокуратурата.

Цацаров заявяви, че нито един от членовете на екипа му не е подложен на натиск отвън. Той призова бившия вътрешен министър незабавно и публично да обяви всички данни, въз основа на които твърди, че главният прокурор е прикрил сигнал срещу заместника си Борислав Сарафов.

Обвинения, отправяни по този начин в общественото пространство, трябва веднага да бъдат потвърдени с факти. Иначе, изричането им не допринася по никакъв начин за авторитета и достойнството на държавни институции и на народни представители, казва обвинител номер едно, цитиран от пресцентъра на Прокуратурата. 

Пред Би Ти Ви Цветанов обяви, че кадровикът на прокуратурата се казва Делян Пеевски. В отговор пред електронен сайт Пеевски разказа за разговора между Цветанов и Сотир Цацаров в кабинета на бившия вътрешен министър,на който е присъствала и на който Цветанов лобирал Ася Петрова да стане заместник на Цацаров, а Борислав Сарафов - не. Цветан Цветанов цитира и съдебни слухове, че главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за натиск на неназовани лица. Именно във връзка с тези твърдения Сотир Цацаров иска факти с аргумента, че казаното е пряко твърдение, че Борислав Сарафов и Сотир Цацаров са извършили престъпления. С уточнението, че не счита, че следва да участва в задочния диалог между народните представители Делян Пеевски и Цветан Цветанов, очевидно породен както от настоящото политическо противопоставяне, така и от техни лични други отношения в близкото минало, Сотир Цацаров заявява, че няма да коментира отново повтаряната многократно от Цветанов неистина относно това кой кого е заводил или заварил в кабинета му в министерството на вътрешните работи и декларира, че нито  Ася Петрова и Борислав Сарафов, нито, което и да е друго предложение са били съобразявани с искания или с личните отношения на бившия вътрешен министър, каквито и да са те.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Бойко Борисов се разграничи от обвиненията на Цветан Цветанов към прокуратурата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи от нападките на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов срещу главния прокурор. Припомняме, че вчера Цветанов обвини Цацаров, че е прикривал дело срещу заместника си Борислав Сарафов. А по-рано днес..

публикувано на 11.02.14 в 15:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44