Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ден на България” се провежда по време на най-голямото в Русия изложение за хранителни продукти „Продекспо 2014”

Снимка: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

„Ден на България” се провежда по време на най-голямото в Русия изложение за хранителни продукти „Продекспо 2014”. Целта на българските участници е страната ни да се завърне на руския пазар с традиционните и добре познати продукти.

24 български фирми представят своята продукция на националния ни щанд - това са главно производители на вино, на млечни продукти, на плодови и зеленчукови консерви, както и преработватели на месо. Тазгодишното българско участие е рекордно и то ще има своя ефект, убеден е Николай Гусев, първи заместник генерален директор на „Експоцентър”: Сега в Русия много се търсят българските стоки. Те не са забравени, те са екологични и много конкурентни. Те в много случаи са доста по-добри, много по-вкусни и по-натурални от редица европейски стоки. Липсва им може би повече реклама и липсва един български фирмен магазин в Москва, където съм абсолютно сигурен, че ще има опашки, каза за БНР Николай Гусев.

Откривайки Деня на България, посланикът на страната ни в Русия Бойко Коцев изтъкна не само стремежа на българските производители да се завърнат на руския пазар, но и  възможностите за инвестиции в българската хранително-вкусова индустрия и селско стопанство.

Московската изложба „Продекспо” се смята за най-голямото годишно специализирано изложение в Източна Европа за храни и напитки. Тази година в него участват над 2 300 компании от 63 страни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44