Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електронни учебници за 2500 училища

Снимка: БГНЕС

Всеки преподавател от първи до 7-ми клас ще получи електронните учебници на издателство "Просвета" по съответния предмет и клас без значение с кое  издателство е работил досега. По този начин подарените електронни учебници от най-ново поколение ще достигнат до 2500 училища. 

По думите на директора на издателството Никола Кицевски, у нас не съществува нормативна уредба за този вид учебни помагала, но те са напълно законни, защото са с идентично съдържание на печатните издания:
В тях има много различни интелектуални ресурси, интерактивни задачи, въпроси, които просто надграждат съдържанието на сега съществуващите учебници, смята Кицевски.
Създадена е и нова система за предучилищна възраст, която се казва АБВ. Целта й е в процеса на образователната игра децата да могат да се запознаят с необходимия материал и всяко дете да се подготви за училище, заяви главният редактор на "Просвета" Кина Андреева:
Съчетава се най-доброто от българските образователни традиции и от европейските тенденции за временно образование на малкото дете. Има материали, които са на водещи европейски издателства, казва Андреева.
От издателството започват и национална инициатива за издирване на серия малко известни портрети на български възрожденски дейци, чийто имена носят десетки, а в някои случаи и стотици училища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44