Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И екоминистърът подписа заповед за принудително спиране на Общия устройствен план на Царево

Снимка: БГНЕС

След строителния министър Десислава Терзиева днес и екоминистърът Искра Михайлова подписа заповед за принудително спиране на Общия устройствен план на Царево. Двете коментираха пред "Хоризонт" дали има вероятност действията им за прекратят споровете за териториите в Странджа: 

В петък аз лично взех заповед, с която разреших да започне проектиране на изменение на Общия устройствен план за цялата територия на Царево и със същата заповед спрях изпълнението на плана. Част от проектирането за това  изменение е екологичната оценка, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.
Има и писмо от Брюксел, има и граждански протести, имаше и други писма на граждани, които пък искат да правят нещо в района на Царево и си дадох сметка, че при тази неяснота не може да продължава развитието на региона. Най-добрият вариант е да се направи пълна актуализация на целия Общ устройствен план до изработването и влизането в сила на новия  устройствен план и новата екологична оценка - обясни министърът на околната среда Искра Михайлова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44