Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от ТЕРЕМ - Търговище са против уволнението на директора

Снимка: Евтим Петков

На спонтанен едночасов протест излязоха работниците от военно-ремонтния завод ТЕРЕМ в Търговище. Те настояват да бъде прекратена процедурата по уволнението на директора инженер Христо Богданов. Той е поканен утре в централата на холдинга ТЕРЕМ да подпише заповедта си за прекратяване на трудовите правоотношения. Декларация от името на синдикатите към КНСБ и " Подкрепа" прочете синдикалният лидер Красимира Димитрова:

Работниците и служителите заявяваме,  че настоящият управител инж. Христо Богданов още от назначаването си през месец септември 2010-а досега се справя  отлично със своите задължения. През месец октомври 2013-а ние работниците и служителите на ТЕРЕМ  "Хан Крум"- ЕООД, град Търговище излязохме на протест поради същата причина - смяната на управителя. За първи път от толкова тежки години първото тримесечие на тази година сме осигурени с работа и заплати, за което има заслуга управителят. Ние сме против неговото уволнение за пореден път.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44