Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е на стотното място в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото

България е слязла до стотното място в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото в 180 страни за 2014-а година, сочи доклад на организацията, публикуван на нейния сайт.

В доклада на "Репортери без граници" е посочено, че България е на последно място сред страните-членки на ЕС след тежка година, белязана от протести и политическо напрежение. Сред 50-те страни на челни места в класацията 31 са европейски. На доста по-предни позиции преди България в класацията са страни като Гана, Нигерия, Сенегал, Никарагуа, Сиера Леоне, Малави, Лесото и Мозамбик. На челните места в класацията са Финландия, Холандия, Норвегия и Люксембург, а на последните - Еритрея, Северна Корея и Тюркменистан. "Репортери без граници" изготвя класацията си по шест критерия за всяка страна - плурализъм, независимост на медиите, работни условия и автоцензура, законова рамка, прозрачност и информационни инфраструктури.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44