Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

newspapers

Френските вестници коментират визитата на президента Франсоа Оланд в Съединените щати. Оланд започна тридневно посещение при Барак Обама - събитие, което повдига въпроси както по организацията, така и по мотивите за него. Извън протокола и официалния характер обаче се крият политически, икономически и дипломатически залози и за двете страни, пише вестнк Експрес.

„Двамата ръководители заявиха, че са на една и съща вълна по отношение на иранската ядрена програма, особено във връзка със санкциите срещу Техеран", посочва Поан. Обама и Оланд омаловажават кризата с американските подслушвания, отбелязва в заглавие Монд.

Френският президент заяви, че взаимното доверие е възстановено след скандала. Запитан за евентуално сключване на споразумение за забрана на шпионирането на Франция, подобно на това, което има с Великобритания, Барак Обама обясни, че такава договорка в действителност не съществува, пише Фигаро.

Румънската полиция създава служба за "профилиране", която ще изготвя психологически и поведенчески анализи на престъпници по модела на ФБР, съобщава Гъндул. В нея ще работят психолози, социолози и съдебни полицаи с голям опит в тежките престъпления. Профилите, създадени от службата, ще бъдат използвани главно в случаи на насилие, за да се установяват прилики в престъпните действия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44