Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от завод “Пиринска мура” в Банско са в едномесечен принудителен престой

Снимка: Албена Безовска

Всички работници и служители от завода за столове “Пиринска мура” в Банско от днес са в едномесечен принудителен престой. Припомняме, че от септември хората не са получавали трудовите си възнаграждения и в началото на седмицата обявиха гражданско неподчинение. Връчената тази сутрин заповед е със задна дата и е подписана от единия управител на частното дружество. В нeя се казва:

Поради затруднение на работодателя относно заплащането на трудовите възнаграждения и невъзможност за реализация на производствения процес вследствие блокирането му от страна на работниците, нареждам едномесечен престой, считано от седми февруари. В периода хората имат право на трудови възнаграждения.

Точно заради неполучавани месеци наред заплати работещите в "Пиринска  мура" взеха решение за гражданско неподчинение като са на работните си места, но отказват да работят. Към дружеството в момента пътуват експерти от Областната инспекция по труда и областният председател на КНСБ в Благоевград. Внесено е и искане в Общината за блокиране на основната пътна артерия. В ранния следобед кметът на Банско Георги Икономов е поканил на среща ръководството на създадения тези дни синдикат в "Пиринска мура" и управителя на дружеството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44