Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас над 120 търговци нощуваха пред териториалната дирекция, разпределяща масите за продажба на мартеници

Снимка: Иван Гърков

В Бургас повече от 120 търговци изкараха нощта пред Общинската териториална дирекция "Приморие", където се извършва разпределянето на масите за продажба на мартеници. Един час след началото на работния ден сигнал за бомба прекъсна работата на общинските служители. Полицията отцепи района, а хората бяха разпръснати. Измръзнали и изнервени търговци на мартеници окупираха от 22 часа снощи Общинската дирекция "Приморие".

Зоните за търговия в града са предварително одобрени и са по схема на главния архитект. Централният площад на Бургас, обаче е затворен за ремонт и тази година търговските места ще бъдат преместени в тихи и неоживени улици. Това направи битката за места жестока

140 маси за мартеници ще бъдат разпределени в 9 района на града, каза ръководителят на общинската служба Наталия Аргирова и допълни, че няма как да бъде направена друга организация, защото 200 човека искат да застанат на пет места.

Борбата за най-атрактивните места в града ще продължи утре заради сигнала за бомба, който налижи Общинската дирекция "Приморие" да бъде затворена за 24 часа. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44