Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КРИБ: В три отрасъла трябва държавно стимулиране

Снимка: БГНЕС

Железопътният транспорт, тежката индустрия  и високотехнологичните отрасли са трите области на промишлеността, в които КНСБ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците виждат нужда от допълнителни стимули за развитие. Това каза председателят на КНСБ Пламен Димитров след среща с ръководството на КРИБ.

Според Пламен Димитров железопътният транспорт ще повлияе за развитието на досегашните и новите индустрии. Добивните индустрии на въглища и енергетиката, както информационните и биотехнологиите също имат нужда от държавни стимули, тъй като вече имат позиции  в България.

Ние мислим от КНСБ, че биотехнологичните производства също имат своето място в технологичните отрасли, естествено фармацията и производните й. Трябва да се следва логиката на пазара и там, където са се появили устойчиви производства, трябва да бъдат подкрепяни системно.

Двете организации са обсъдили и как да бъде въведена у нас дуалната система на образование. Пламен Димитров поясни, че този опит ще помогне при оформянето на работеща законова рамка. Постигнато е съгласие по предложение за изменение на закона за обществените поръчки:

Най-ниската цена не би трябвало да бъде единственият критерий, защото по веригата това носи след себе си неизпълнение на ангажименти, поемане на нереално ниски цени, неплащане към доставчици и неплащане на работни заплати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44