Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото срещу Цветанов за отказа му да приложи СРС срещу Орлин Тодоров

Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказа му да приложи специални разузнавателни средства срещу търновския антимафиот Орлин Тодоров продължава днес с разпит на свидетели. Казусът придоби популярност като случая с "шестте не-та", собственоръчно написани от Цветан Цветанов.

Показания вече дадоха десетина настоящи и бивши служители на МВР. На миналото съдебно заседание беше разпитан и бившият главен секретар Калин Георгиев. Адвокатът на Цветанов Менко Менков не скри, че разчита казаното зад закритите за медиите врати сериозно да разколебае обвинителната теза.

Делото в досъдебното производство е водено изключително манипулативно и ще ви кажа защо. В досъдебното производство на господин Калин Георгиев не са били предявени шестте искания за прилагане на СРС, от които е видно, че той не ги е съгласувал и е посъветвал министъра да не ги разпорежда.Той тогава въобще не е знаел за какво го разпитват. Не случайно той е разпитан преди разделяне на материалите, преди повдигане на обвинение на господин Цветанов по делото, което се води срещу господин Станимир Флоров. Той го обясни много подробно защо го е посъветвал да не подписва, а защо след това, когато е подписал, го е посъветвал да подпише.

Защо Калин Георгиев е поискал едномесечно отлагане на контрола над Орлин Тодоров ще стане ясно в пледоариите на защитата в края на процеса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44