Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на радиото

На 13-и февруари 1946-а година в ефир стартира радиото на ООН. По инициатива на ЮНЕСКО тази дата е определена за световен ден на радиото.

Темата тази година е свързана с равнопоставеността на половете. И тази година генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова пусна на сайта на организацията обръщение на четири езика - английски, френски, испански и руски.

Днес отбелязваме Световния ден на радиото - мощно средство за свободно изразяване на мнение и плурализъм за всички мъже и жени, особено за жените, които все още са недостатъчно представени при отразяването на новините, вземането на решения и собствеността на медиите. 

На страницата на ЮНЕСКО са качени десетки послания от цял свят, свързани с радиото като медия.

Националното радио ще отбележи днешния ден с арт инсталация пред НДК. Това е едновременно ретро радиоапарат и съвременен цифров приемник, който олицетворява идеята за непреходността на най-старата медия. От радиокутията пред НДК ще звучат на живо националните и регионалните програми на БНР в различни часове. 



 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44