Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски: Правителството иска да защити интересите на превозвачите в проблема с Турция

Снимка: Венелина Попова

Уреждането на проблема с Турция за превозите се бави, защото кабинетът иска да защити интересите на нашите превозвачи, заяви премиерът Пламен Орешарски. Изходът от спора не бива да е за сметка на добросъседските ни отношения, подчерта той в Стара Загора. 

Правителството подготвя и промени в Закона за контрол на търговските вериги, но той няма да е административен.

Да, готвим по-добри регулации на търговските вериги на база на добри европейски практики. Не сме готови все още с окончателния вариант.

Въпросът как правителството има пари да вдигне високите пенсии, а ниските, които са под прага на бедност, ще повиши само с няколко лева, премиерът заобиколи, като се позовава на швейцарското правило. Идеята, дошла от Европа, за единна минимална заплата и пенсия във всички страни от съюза Орешарски коментира, че това ще доведе до масов фалит на фирми и до огромна загуба на конкурентоспособност.

Министърът на отбраната Ангел Найденов коментира актуалния въпрос за Закона за референдумите, като посочи, че би подкрепил намаляването на прага за валидност, но подчерта:

Не виждам място за аналогия по въпросите за провеждането на референдумите в Швейцария и България. Просто друг тип държавно устройство, други баланси, това също трябва да се отчита.

В Стара Загора премиерът и военният министър посрещнаха контингента ни от Афганистан, голяма част от който е от Втора тунджанска лекопехотна бригада.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44