Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В деня на Свети Валентин папа Франциск приветства влюбени от цял свят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За първи път в историята на Ватикана, в деня на Свети Валентин папа Франциск организира международна среща на влюбените. Тя се състоя на площад "Св. Петър" в Рим  в присъствието на близо 30 000 души от над 30 страни.

Под лозунга "Все още не са женени, но се обичат и искат да се обичат завинаги", площад "Св. Петър" се превърна в необятна празнична арена с много музика. Изпълнения на популярни песни от религиозен и общочовешки характер  в  рок, поп, джаз и стил госпъл, както и различни химни от световните срещи на младежта, проведени под егидата на Ватикана, огласиха лазурния февруарски ден. Един специален знак срещу кризата, поставила в особено трудно положение младите хора.

В тази посока, в словото си към сгодените и влюбените, папа Франциск изтъкна, че да се създаде семейство, което да пребъде във времето, е изкуство, базирано на взаимното развитие. Семейството е една особена връзка, подлежаща на градивност, така както се гради един дом, каза още той и подчерта, че тези принципи са базата на развитието изобщо в различните негови спекти.

Папа Франциск изказа несъгласие срещу културата на краткотрайните семейни връзки и  посочи колко е важно качеството на взаимния стил на живот, на взаимното преодоляване на трудностите, което води до израстване на едно семейство – пример за децата в него и важно наследство за тях.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44