Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следващата седмица започва цялостна проверка в завода за столове “Пиринска мура” в Банско

Снимка: БГНЕС

Следващата седмица  започва цялостна проверка в завода за столове “Пиринска мура” в Банско. В третия ден на протеста  работещите в дружеството  отново  затвориха входа на града и  призоваха за  изплащане на заплатите им и запазване на работните места. 

На срещата при областния управител Муса Палев, която бе инициирана от КНСБ, бе обсъдена кризата, създала се в дружеството и мерките, които може да предприеме държавата.  При проверките, започващи следващата седмица, ако се наложи ще бъдат сезирани икономическа полиция и прокуратурата.

В понеделник областният управител ще се срещне с протестиращите работници в "Пиринска мура" пред предприятието, което е затворено заради принудителното спиране на производствения процес.

От днешния митинг стана ясно, че собственикът Александър Грос е потвърдил готовност за среща между негови представители и работещи в предприятието при кмета на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44