Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 140 000 души са загинали заради гражданската война в Сирия

Автор:

Над 140 000 души са вече загиналите при гражданската война в Сирия, обяви днес Сирийският център за наблюдение на човешките права. Сред жертвите са над 7600 деца и повече от 5000 жени.

От центъра посочват също, че не е ясна съдбата на над 180 000 души в затвори на режима и други над 7 000, задържани от армията и проправителствени групировки.

ООН спря да брои жертвите на конфликта миналия месец, защото опасните условия в страната направиха невъзможно проверяването на точния брой, допълва Ройтерс.

Бунтът срещу управлението на президента Башар Асад започна с мирни протести през март 2011 година. Той премина в гражданска война, след като демонстрациите бяха смазани от силите за сигурност, припомня агенцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44