Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Пиринска мура" ще търсят правата си от областната управа на Благоевград

Снимка: БГНЕС
Протестиращите заради неизплатени заплати работници и служители от завода за производство на столове "Пиринска мура" в Банско ще се срещнат с областния управител на Благоевград Муса Палев. Те ще обсъдят мерките, които държавата може да предприеме в защита на работниците.
   
 На срещата, насрочена за 12 часа се очакват и представители на собствениците на "Пиринска мура". Ще бъде изискана информация за финансовото състояние на завода и причините за неизплащане трудовите възнаграждения на хората. Над 270 човека не са получавали заплатите си от месец септември миналата година, а собственикът не изпълни предписанието на Инспекцията по труда за поетапно изплащане на дължимите суми.

Преди десет дни в завода беше обявено гражданско неподчинение като хората отказаха да изпълняват трудовите си задължения. Това накара собственикът да обяви едномесечен принудителен престой, което пренесе недоволството на входа на Банско с едночасово затваряне на главния път.

Днес областната Инспекция по труда започва цялостна проверка  в "Пиринска мура""




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44