Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 % от британците искат ограничаване на имиграцията или пълното й спиране

Снимка: Добромир Видев

70 процента от британските гласоподаватели искат ограничаване на имиграцията или пълното й спиране, показва последно проучване на общественото мнение. Проучването на агенцията YouGov показва голяма обществена загриженост за имиграцията, като анкетираните са на мнение, че единствено икономиката може да бъде по-важен въпрос в общите избори през 2015-а година.

Шест на всеки десет британци освен това смятат, че имигрантите трябва да говорят английски, а 67 процента са на мнение, че британците трябва да са с предимство при заемането на работни места.

Нетната имиграция – разликата между броя пристигащи да живеят във Великобритания и броя на напускащите страната – се е увеличила със 182 000 за една година в периода юни 2012-а – юни 2013-а година. Премиерът Дейвид Камерън обеща до края на мандата си да ограничи имиграцията под 100 000.

Тази вечер британският телевизионен Канал 5 ще излъчи специално предаване под надслов „Големият спор за британската имиграция”, в което ще бъдат представени пълните данни от проучването. Програмният директор на Канал 5 Бен Фрау заяви, че анкетата ясно показва, че имиграцята днес е основен проблем за британското общество.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44