Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите в Кюстендил забраниха религиозната пропаганда на открито

Снимка: уикипедия

Общинският съвет в Кюстендил прие специална наредба, с която забрани религиозната пропаганда на открито, както и по домовете на гражданите, без тяхното изрично съгласие.  

По-рано кметът Петър Паунов обяви, че има  нашествие на секти и дейности в разрез със Закона за вероизповеданията. Общинска полиция е установила присъствие и на организацията "Свидетели на Йехова" в града. 

Община Кюстендил също води съдебни дела срещу мюсюлманското вероизповедание по негов иск да си върне джамията "Фетих Мехмед", която от десетилетия не е действащ храм и е обявена за паметник на културата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44