Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗК: "Топлофикация София" злоупотребява с господстващо положение

Снимка: "Топлофикация София"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че "Топлофикация София" злоупотребява с господстващо положение. Нарушена е конкуренцията при услугата дялово разпределение в сгради етажна собственост и може да се засегнат интересите на потребителите, твърдят от КЗК.

В хода на производството, образувано по сигнал на Върховната административна прокуратура, антимонополната комисия е проверила документи в офисите на "Топлофикация София" и на дружествата за топлинно счетоводство "Иста България", и "Техем Сървисис".

Икономическият анализ е доказал, че едностранното определяне на еднакви цени за всички фирми за дялово разпределение от страна на столичната "Топлофикация" води до премахване на ценовата конкуренция и лишава потребителите от възможността да изберат доставчик на услугата, който би им предложил по-благоприятна цена.

Комисията за защита на конкуренцията дава 30-дневен срок на топлопреносното дружество да представи писмени възражения по предявените твърдения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44