Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок осъди системното насаждане на омраза от страна на ДПС

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок осъди законопроекта за Сметната палата и "системно насажданата етническа омраза у нас от страна на ДПС".

Реформаторите определиха заменянето на сегашния закон като грубо посегателство върху независимостта на институцията. В проекта се предвижда още премахване на изискването на сертификат за одиторите, което според реформаторите ще доведе до назначението на редица удобни кадри. 

Говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че с овладяването на Сметната палата ще изчезнат всички пречки за корупционни практики и няма да има никакъв контрол в България. По повод засилващото се етническо разделение в страната, Кънев каза:

Убедени сме, че зад всяка форма на етническо напрежение в момента стои общ координационен център - и радикалните и провокативни изказвания на ДПС в пленарна зала, и националистическите шествия, и поругаването на мюсюлмански храм в Пловдив, което категорично осъждаме, са в услуга на тези, които искат да запазят своята нелегитимна власт. Ние призоваваме българските граждани да не се поддават на този тип провокации. Призоваваме ги да не участват в подобен тип шествия, да не допускат нацията да става заложник на изкуствено напрежение. Реформаторският блок е основен, да не кажа единствен гарант на развитието на България в условията на етнически мир, съвместен живот и икономически просперитет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44