Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в челната десетка за неплатени глоби за паркиране в централен Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Французите убедително оглавяват класацията за неплатени глоби за паркиране в централен Лондон, българите са в челната десетка.

Дейли мейл публикува статистика за неплатените глоби от чужденци в централен Лондон, според която французите дължат повече от 1 милиона паунда глоби за периода 2012-2013-а година, което надвишава общата сумата, дължима от следващите 7 страни в списъка.

Второто място е за белгийците, а третото за испанците. Българите са на осмо място с близо 90 хиляди паунда неплатени глоби. Румънците, които са другите представители от Източна Европа обаче са по-големи длъжници от българите и са шести. Единствената страна в челната десетка, която е извън Европейския съюз, са Обединените арабски емирства. 

Централен Лондон е изключително натоварен, както показва статистиката, всеки ден там влизат и излизат около 600 000 автомобила. През октомври миналата година шофьорът на Хилъри Клинтън получи глоба от 80 паунда за неправомерно паркиране.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44