Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на "Пиринска мура" внесе искане за обявяване в несъстоятелност

| обновено на 17.02.14 в 18:02
Снимка: БГНЕС

Работещите в завод "Пиринска мура" в Банско обсъдиха днес с областния управител на Благоевград Муса Палев конкретни искания, гарантиращи заплащането в завода и неговото бъдеще. Малко след това стана ясно, че на 10 февруари собствениците са внесли искане в съда за обявяване на дружеството в несъстоятелност. 

По-рано надзорният съвет на "Пиринска мура" изпрати писмо с предложение за започване на преговори с протестиращите работници. Започна срещата на хората с областния управител на Благоевград. В писмото е изложено решението от заседание на Надзорния съвет в Съединените щати и предложение в хода на преговорите. 

Собственикът Александър Грос предлага схема за изплащане на дължимите заплати в рамките на четири-шест седмици, като възнагражденията за септември се изплатят в момента на подписване на споразумението със синдиката в предприятието. Офертата на собственика обаче е обвързана с производството, като се искат гаранции за подготовка на експедиции от 16 контейнера. Преди да тръгне всеки от тировете, работодателят се задължава да превежда по 25 хиляди лева само и единствено за заплати. Хората приеха сдържано писмото, но бяха категорични, че ще отидат с много по-сериозни искания и гаранции на срещата със собственика, насрочена за сряда:

Не може в предприятие, което е толкова печелившо, заплатите да са 300 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44