Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вивиан Рединг критикува имигрантската политика на Великобритания

Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг заяви, че британските политици трябва да престанат да обвиняват имиграцията за проблемите на страната. Тя посъветва правителството в Лондон да се опита да реши трудностите, пред които е изправена страната, като инвестира повече в образованието и социалната сфера.

Рединг поднови и критиките си към опитите на Великобритания да предоговори основополагащи принципи на Европейския съюз като свободата на движение.

В реч в университета Кембридж в Англия тя заяви, че Обединеното кралство, което се облагодетелства от свободния приток на капитали, стоки и услуги, трябва също така да приеме, че гражданите на ЕС са свободни да пътуват в страните от организацията, за да учат и работят.

Рединг изтъкна, че да се опитваш да обясниш всички проблеми в страната с идването на твърде много чужденци, със сигурност няма да доведе до тяхното решаване.

Политиците трябва да подобрят качеството на образованието и социалните услуги, за да могат хората в тази държава да намират работа и да имат добро благосъстояние, посочи еврокомисарят.

Тя изрази безпокойство и от това, че Великобритания "бавно и неумолимо" се отдалечава от ЕС.

Освен че иска да предоговори отношенията с Брюксел, британският премиер Дейвид Камерън се готви да проведе и референдум дали страната да остане в ЕС, ако неговата Консервативна партия спечели изборите догодина. Според Рединг дебатът на Острова за връзките с Евросъюза е изкривен и не върви в правилна посока.

Аргументите на евроскептиците, че Обединеното кралство ще бъде по-добре извън организацията, пренебрегват факта, че Лондон ще бъде изправен пред огромни трудности, ако иска да договори благоприятен достъп до европейския общ пазар, отбеляза Рединг и добави, че ако Великобритания се откаже от общите европейски споразумения за поддържане на ред и законност, то би се превърнала в "Бразилия на ЕС", където престъпници ще търсят убежище.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44