Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници от "Пиринска мура" отново блокираха пътя Разлог - Банско

Снимка: БГНЕС

Въпреки планираната за утре среща със собствениците на предприятието "Пиринска мура" протестиращите работници изразиха и днес своето недоволство. 

Въпреки че преди дни имаше оплакване от Областно пътно управление - Благоевград за незаконно блокиране на главна пътна артерия, и днес протестиращите затвориха за половин час пътя Разлог - Банско. Напрежението сред хората се засили след вчерашната информация, че собствениците на завода са подали иск в Окръжен съд - Благоевград за обявяване на предприятието в несъстоялност.

Областният управител Муса Палев каза за БНР, че искът е бил оттеглен след няколко разговора, проведени с ръководството на дружеството.

Утре предстои първата среща между собственици и представители на протестиращите в опит за постигане и подписване на споразумение. Докато текат преговорите в сградата на общината, всички работници и служители ще бъдат на площада в Банско. Хората са категорични, че няма да позволят освобождаване на готова продукция от завода, преди да бъдат гарантирани пари за заплати и осигурена суровина за работа.

Към момента "Пиринска мура" дължи около 2 милиона лева на доставчици, а в завода има суровина само за няколко дни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44