Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Легкоступ: Може да има обективна оценка, ако изпитите се проверяват електронно

Снимка: БГНЕС

Въвеждането на общи приемни изпити за еднаквите специалности в университетите ще дублира матурите. Така коментира идеята на министъра на образованието и науката Анелия Клисарова професор Пламен Легкоступ - ректор на Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий". Според ректора общите изпити крият и опасност от субективизъм при оценяването.

Трудно могат да бъдат съизмерими, дори и при един общ изпит, оценките, защото ще бъдат проверявани от различни хора. Единствено може да има абсолютно обективна оценка, ако всички изпити са по някакъв стандартизиран тест и се проверяват електронно и няма намеса на човешка ръка или човешки ум. Където има човек, има субективизъм. Всеки университет има автономия, има своя специфика и преценява по какъв начин да приема своите студенти, каза Пламен Легкоступ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44