Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметник на Васил Левски беше открит в сръбския град Димитровград

Снимка: БГНЕС

Паметник на Апостола на свободата Васил Левски беше открит в сръбския град Димитровград. На церемонията присъстваха българският премиер Пламен Орешарски и сръбският министър-председател Ивица Дачич.

В словото си Пламен Орешарски подчерта, че паметникът ще символизира разбирателството между двата братски народа, което през годините е било поставяно на изпитания.

От своя страна сръбският премиер благодари за българската подкрепа за европейския път на Сърбия. Дачич каза, че са обсъждали съвместен икономически форум на двете правителства в близкото бъдеще.

На церемонията присъстваха и изтъкнати български интелектуалци, представители на научните среди и бизнеса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44