Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия обвини западните държави за влошаване на ситуацията в Украйна

Русия Москва Кремъл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия обвини Запада за последната ескалация на напрежението в Украйна. В коментар на външното министерство се отправя призив към украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми.

Това, което сега се случва в центъра на Киев, е пряк резултат от мълчаливото одобрение от страна на западните политици и европейските структури, които от самото начало на кризата си затварят очите пред агресивните действия на радикалните сили в Украйна, като по този начин  ги поощряват към ескалация и провокации към законната власт, се казва в изявлението на руското външно министерство. В документа се посочва още, че бойните групи, които опозицията призова да организират "мирно настъпление", в момента нападат с камъни правоохранителите, палят автомобили, блокират сградата на парламента и поставят пред депутатите ултимативни искания.

Руското външно министерство отправя призив към украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи съдържателен диалог с властите за търсене на изход от дълбоката криза в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44