Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия няма да връща бежанци в България заради лошите условия в приемните ни центрове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгия обяви, че заради нечовешките условия в приемните центрове, вече няма да в връща у нас бежанци, проникнали на територията на Евросъюза през България. Решението е взето снощи от държавния секретар по имиграцията и даването на убежище Маги де Блок.

Върховният комисариат за бежанците към ООН призова в първите дни на януари страните от Евросъюза да не прилагат към България така наречения „Дъблински регламент”. Той предвижда бежанците да бъдат връщани в първата страна от Евросъюза, в която са пристигнали, и тя да отговаря за настаняването и обработката на документите им.

Информационният сайт „Сет сюр сет” съобщава, че решението на белгийските власти е временно и е заради нечовешките условия в бежанските центрове в България, в които често липсват дори храна и медикаменти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44