Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Няма място за АБВ в ПЕС

Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че дори да се регистрира като партия, АБВ няма никакви шансове да стане член на Партията на европейските социалисти:

Нищо не им дава основание да бъдат член на ПЕС. Няма как да стане. Това членството в ПЕС не е лека работа. АБВ се утвърждава като един идеен тюрлюгювеч, който маскира по същество един чисто властови проект. Говори се за социалдемокрация, но наред с това много силни са патриотарските елементи и много други елементи в говоренето.

В Брюксел, където в момента работи по новия манифест на ПЕС и предстоящия конгрес на партията, Станишев отхвърли твърденията, че е под натиск да се оттегли от председателския пост в Партията на европейските социалисти:

Това са спекулации, които винаги циркулират в задкулисието на политическото и медийно пространство. 

Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти не е убеден дали в този момент санкции срещу управляващите в Украйна ще бъдат полезни. По повод неофициалните информации, че България, под руски натиск, ще се противопостави на налагането на санкции, Станишев подчерта, че решението ще се вземе в диалог с партиите, които подкрепят правителството. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44