Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще информират българските студенти в чужбина за работните места у нас

Снимка: Милка Димитрова

Агенцията по заетостта започва кампания, с която ще информира българските студенти в чужбина за възможностите за работа в България.

Агенцията ще събира информация за специалистите, които търсят български фирми. На създадения електронен адрес "Работа за мен" вече са подадени над 100 автобиографии само в рамките на две седмици. 

Директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов обясни: 

Ще се свържа лично в началото с големите работодатели, представители на международни компании в България, но и с български компании, които имат интерес от висококвалифицирани експерти с международно образование.

Ангелов посочи какви са възможностите по стратегията "Младежка гаранция" да бъдат подкрепяни младежите с висше образование, които са учили в България и живеят тук: .

От Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" бяха направени първите опити да се обявят схеми за предоставяне безвъзмездно финансова помощ за започване самостоятелен бизнес и подобни схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ приоритетно ще бъдат обявени след започването на новата оперативна програма.

Повече от 35 хиляди са безработните младежи до 24 години, регистрирани в бюрата по труда. Само през януари са регистрирани около 6 хиляди души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44