Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Къртицата" в ДАТО е на свобода с мярка "подписка"

Снимка: БГНЕС

Служителката от Държавна агенция "Техническо обслужване", арестувана за продажба на информация за подслушвани лица, вече е на свобода. На Антоанета Първанова е наложена най-леката мярка за неотклонение "подписка".

От държавното обвинение обясниха за "Хоризонт", че на този етап няма данни тя да планира да се укрие, а тъй като е отстранена от длъжност, няма как да манипулира доказателства. 

Първанова е обвинена, че в продължение на повече от месец в края на миналата  година, това засега е документираният период, е продавала на цени между 500 и 3000 лева месечно информация на разследвани лица дали ги подслушват. Абонатите й са били средно ниво бизнесмени, а посредник в контактите с тях бил зетят на Първанова. Засега обаче с обвинение за разгласяване на класифицирана информация е само тя.

Задържането на служителката от ДАТО даде основание на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, шефа на ДАНС Владимир Писанчев и председателя на агенцията за подслушване и следене Цветан Китов да обявят акцията за доказателство за новото сътрудничество между службите и за ефективността на СРС-реформата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44