Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЛС иска изравняване на здравната вноска за деца с тази за възрастните

Снимка: БГНЕС

Увеличаване на размера на здравната вноска за деца и изравняването й с вноската за възрастни поиска председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов на среща с гилдията в Стара Загора, на която се обсъди състоянието и реформата в Университетската болница "Проф. Стоян Киркович”. 

Д-р Райчинов е обезпокоен от предстоящото съкращаване на близо 200 души медицински персонал след сливането на двете болници в Стара Загора. Той е категоричен, че освобождаването на лекари и сестри трябва да стане след обсъждане с тях и при много ясни критерии. Досега са свободени 156 души, от тях 60 са в пенсионна възраст, други 56 са подали молби за напускане. Ръководството на болницата е поискало помощ от Министерството на здравеопазването, необходима за пребазирането на някои клиники и за купуването на нова апаратура. 

БЛС в Стара Загора излиза с декларация в защита на общопрактикуващата лекарка, ваксинирала тримесечното бебе Павел, което след това почина от скоротечна пневмония. Според д-р Георги Бакоев - председател на Регионалния лекарски съюз, проверка от министерството не е констатирала вина на лекарката. Въпреки че вече са разписани, медицинските стандарти за България не са публикувани, както и правилата за поведение при различните диагнози.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44