Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барозу: Европа ще остане ангажирана с търсенето на решение за Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вече има широк консенсус между страните от Евросъюза как трябва да действат по отношение на Украйна, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозу. Той припомни, че по-късно днес на извънредно заседание в Брюксел се събират външните министри на страните-членки, за да обсъдят целенасочени мерки срещу управляващите.

Барозу подчерта, че най-неотложният приоритет в момента е да се предотвратят допълнителни кръвопролития и загуба на човешки живот:
 
Властите имат специална отговорност да гарантират това, протестиращите също трябва да пазят мирния характер на протестите. Незабавно прекратяване на насилието и съдържателен политически диалог, който да отговори на демократичните стремежи на хората в Украйна, са единственото решение за политическата и институционална криза в страната, подчерта председателят на Европейската комисия, като добави, че Европа ще остане ангажирана с търсенето на решение за Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44