Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 8 милиона лева са осигурени за еднократна помощ за най-бедните

Снимка: БГНЕС

Малко над 8 милиона лева са осигурени за най-бедните, които ще получат еднократна финансова помощ от 30 лева след края на отоплителния сезон. Това каза в Карнобат министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Той уточни, че идеята е да бъдат компенсирани и тези крайно нуждаещи се, които не получават енергийни помощи.

Очаква се еднократната финансова помощ де бъде изплатена до края на месец март, каза още Хасан Адемов. По думите му целта е да получат компенсации и тези социално социално слаби, които са лишени от помощи за отопление, защото доходите им надвишават с минимални суми допустимата граница:

Другата група, която е предмет на тази еднократна финансова помощ, е групата на хората, които не са имали шест месеца регистрация в бюрата по труда. Третата група е на хората, които, знаейки, че техният доход надвишава необходимия доход, са се отказали от кандидатстване. Сега ще бъде несправедливо да не ги включим в тази група и това са около 4-5 хиляди човека, които сега, ако си подадат документите, ще имат право да получат такава еднократна финансова помощ.

При откриването на комплекс за социални услуги в общността "Надежда“ Хасан Адемов заяви, че в Бургаска област има 48 социални заведения, в които са настанени 1400 души, а Карнобат е модел за социална община.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44