Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брюксел без коментар по споразумението между управляващи и опозиция в Украйна

Брюксел засега отказва коментар по споразумението между управляващи и опозиция в Украйна с аргумент, че то още не е обявено официално.

Говорителката на Катрин Аштън - Мая Кочиянчич заяви, че Европейският съюз очаква обявяването на споразумението и ще излезе с реакция, когато то стане факт. Говорителката не се ангажира и дали това споразумение би отменило необходимостта от влизане в действие на договорените снощи европейски санкции. Тя заяви, че решенията на външните министри остават в сила, работата по обхвата на санкциите вече е в ход, а прилагането им ще зависи от развитието на събитията в Украйна. 

Европейският съюз поддържа контакт по темата с всичките си партньори, включително и с Русия, и остава в готовност да помогне по всякакъв начин за изход от кризата, каза още Мая Кочиянчич.   

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Янукович обяви, че ще свика предсрочни президентски избори

Президентът на Украйна Виктор Янукович обяви постигането на споразумение за предсрочни президентски избори, сформиране на правителство на националното единство и намаляване на президентските правомощия чрез промени в конституцията. Той обаче не..

обновено на 21.02.14 в 14:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44