Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евелин Банев - Брендо няма да бъде екстрадиран в Румъния

Снимка: БГНЕС

Евелин Банев - Брендо няма да бъде екстрадиран в Румъния, откъдето го искат от повече от година във връзка с разследване за международен наркотрафик. Решението на Софийския апелативен съд е окончателно, но мотивите така и не бяха оповестени в съдебната зала.

На 21-ви януари Софийският градски съд допусна екстрадицията на Брендо след дълга кореспонденция с румънските власти. И тогава, и днес, Банев беше доведен в Съдебната палата при засилени мерки за сигурност. От близо година той е в ареста, след като Софийският градски съд го осъди на седем години и половина затвор за пране на пари от наркотици. Междувременно Брендо получи и 20-годишина присъда от съда в Милано по т.нар. афера "Кокаинови крале".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44