Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Реформаторския блок заявиха, че с новия Изборен кодекс управляващите са излъгали своите избиратели

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок заяви, че с приемания нов Изборен кодекс управляващите партии са излъгали своите избиратели. Всяка политическа сила в парламента, която гласува текстовете в Изборния кодекс показа, че е част от проблема с политическата система и не иска гражданите да имат доверие в институциите, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в Стара Загора.

Управляващите отхвърлиха основното искане на всеки протест за мажоритарен вот  и така задълбочиха политическата криза, в която България се намира  повече от година. На въпрос "Как ще се води прозрачна кампания в подобна обществена и медийна среда и има ли задкулисие в своя нов политически проект", Радан Кънев посочи ДПС като първия проект на посткомунистическата мафия с драматични последици, за всичко което наричаме преход. На тези избори, според говорителя на Реформаторския блок, такъв проект е "България без цензура", създаден върху конкретна медия.

Задкулистката връзка между пари, медии и политика е това, което в Западна Европа, в САЩ, в Канада,  се нарича мафия. Особено тревожна е връзката между този проект, който залага  на патриотичната или "патриотарската карта" и ДПС. Това показва, че едни и същи ръце заплашват да цакат с етническата карта в България и в името на това да упражняват нелегитимна политика и икономическа власт са готови да поставят под въпрос гражданския и етническия мир в българското общество.

Според Реформаторския блок, от ПЕС замълчаха за Украйна не защото европейските социалисти имат резерви по темата, а защото техният лидер се страхува да каже нещо преди да чуе какво мисли Кремъл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44