Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова прогнозира, че президентът ще наложи вето върху новия Изборен кодекс

Снимка: БГНЕС
Евродепутатът Илияна Йотова прогнозира  в Плевен, че президентът Росен Плевнелиев ще наложи вето върху новия Изборен кодекс.  Според нея, държавният глава трябва да прояви политическо мъжество в тази ситуация  и да пусне закона, за да не става част от политическата интрига:

Сигурно не са направили съвършен Изборен кодекс. Може би има и недоогледани неща, но експертните оценки, които съм чела на Венецианската комисия и на експерти, всички те твърдят, че това е по-доброто изборно законодателство. Ако президентът използва цялата възможност по регламент за време и даде своето основание, едва ли ще има втори дебат в парламента. По-скоро ще има ново прегласуване на Кодекса. Но аз смятам, че наистина господин Плевнелиев ще прояви голяма доза политически разум и ще покаже наистина, че заслужава наистина да бъде обединител на нацията, макар че, за съжаление, някои действия през тези две години са точно в обратна посока. Смятам, че този път ще бъде на висотата на поста, който заема, и ще даде картбланш тези избори да се проведат по този Изборен кодекс.


Йотова смята, че предстоящите избори ще бъдат много трудни не само заради появата на нови формации,  а и заради силния националистичен вот в определени райони на страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44