Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реконструкцията на ГКПП "Капитан Андреево" ще приключи през юни

Снимка: БГНЕС

Цялостната реконструкция на ГКПП "Капитан Андреево" ще приключи през юни, съобщи областният управител на Хасково Кадир Исов. По план ремонтът е трябвало да приключи до края на миналата година, но проблеми с фирмите-изпълнители са забавили изпълнението. 

Ремонтът на най-големия ни сухопътен граничен пункт "Капитан Андреево" започна през ноември 2012-а година. Парите за реконструкцията - близо 40 милиона евро - са осигурени със заем от Международната банка за възстановяване и развитие и 13 милиона евро от държавния бюджет. След като влезе в експлоатация новият граничен пункт, се очаква проблемите с километричните опашки да отпаднат. Платната за леките автомобили ще станат 22 вместо досегашните 14 и за едно денонощие ще бъдат обработвани 1000 тежкотоварни автомобила.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44